Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Много съм доволен от изборът ми към 156 facelift,особено от екстрите ASR и ESP,които са ми много от полза при лоши зимни условия.Да не говориме за електроната стабилизираща система,която е спасявала "гъзът ми" много пъти да не изляза от пътя.Вчера карах на баща ми Vectra'та, на 3 километър излязох от пътя и се забих в една голяма пряспа и сетих колко е важно да я има ESP.
    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

и без ESP се държи добре моята,НО винаги едно на ум и съобразяване с пътните условия
    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
      Много съм доволен от изборът ми към 156 facelift,особено от екстрите ASR и ESP,които са ми много от полза при лоши зимни условия.Да не говориме за електроната стабилизираща система,която е спасявала "гъзът ми" много пъти да не изляза от пътя.Вчера карах на баща ми Vectra'та, на 3 километър излязох от пътя и се забих в една голяма пряспа и сетих колко е важно да я има ESP.
      Ми мойта е с базисно оборудване,демек без гъзарийки,ма немам никв`и грижи.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

За добрите шофьори не е нужен дори и АБС

Нямам спомен да съм закъсвал с кола някога, освен с един бус. Ма там нямаше как. Беше натоварен и предницата му улекна в един баир. Но са 2 мин слагане на вериги и пак бях в джаза.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз лично намирам задницата за твърде "лека" и "игрива". Ако си карам кротко -няма проблем. При планинско каране, обаче, ако дам повечко жега по завоите и усещам как почва да занася, дори и без сняг и лед. Лятото, с по-широките гуми нямах такова усещане, а нарочно търсих границата.

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
            Така е човек като свикне с лесното и после трудно възприема какво е било
            Иначе и аз я нямам тази система, но определено е много стабилна!
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе много добри са си тези благинки и много помагат. Кой каквото ще да разправя, ама ABS-а е една изключителна придобивка и колкото и да си опитен шофьор, в определени ситауции само опита не ти е достатъчен за да ги преодолееш. Друг е въпроса, че съвременните екстри много разглезват и когато човек се качи на кола без тях, му е много терсене, но все пак живеем в 21-ви век в къщи и апартаменти, а не в пещери и не си гоним със сопа в ръка "обяда" си.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

АБС-а е единствената екстра която харесвам, АСР ако ти тръгне задницата имам момент в който с пълна газ и обратен може да се вкара в пътя.......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

как Ви тръгват задниците? това да не е задно предаване ..
                  Аз съм се мъчил да дрифтя (много кеф това) и много нарочно трябва да поднасям за да стане - не мърда - баси задницата без ръчна не ще.
                  При това сега в снеговете - иначе understeer (недозавиване) колкото искате, на всеки втори завой (снежен) се получава.
                  Гумите са ми чистак бърсак Нокиан Нордман
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

задницата ми бяга малко ако трябва да съм искрен..във варна е голям лед през подследните 3 седмици и карам бавничко, но яко си поднася

Comment

Ами как - карам към завоя с газ, натискам спирачките за да завия и в завоя задницата иска да ме изпревари. Излизайки от завоя без газ също. Не говорим за всеки път, но усещането е особено. И не е при някакво особено екстремно каране

Comment

Аз да ви кажа тоз абс кат вземе да ми трепери по крака по тея ледове въобще не спира..Като отпусна и натисна пак леко преди абс-а спира по добре...Пък и най-добре се спира с скорости. А тея дни във Варна с тея коловози е ужас и не само за нашите коли. Караш си по уличката и колата а насам а натам ама няма как лед
                        AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                        Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                        AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Логично! С АБС колата не спира по-бързо, а не губи управление и не се усуква, държейки да има сцепление с пътя.

Comment

Аз нямам порблеми ни на лед ни на сняг. Върви си направо. На лед ако спирам чука АБС-а обаче не мръдва от правата линия. Мисля, че всичко опира до добър реглаж на сходимост. Зимата си проличава най-добре когато сходимоста не е наред.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Аз нямам порблеми ни на лед ни на сняг. Върви си направо. На лед ако спирам чука АБС-а обаче не мръдва от правата линия. Мисля, че всичко опира до добър реглаж на сходимост. Зимата си проличава най-добре когато сходимоста не е наред.
                              На същото мнение съм и аз,и моята не поднася,седи си в пътя перфектно.Като се има в предвид,че гуми за лед няма и водача трябва да се съобразява с това,не ми поднася по завоите,няма наклон на пътя,които да не съм качил,или спуснал.
                              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Working...
                              X